Zonnepanelen Beesel - Installateur Zonnepanelen Beesel

Waar op letten bij de aankoop van zonnepanelen in Beesel?

Op zoek naar zonnepanelen Beesel? Een installateur zonnepanelen Beesel? Zonnepanelen kopen in Beesel is een belangrijke beslissing. Op termijn geniet u van gratis stroom en u hebt de investering in de installatie vlugger terugverdiend dan u denkt. U kunt een groot bedrag op uw energierekening besparen. Ook het milieuaspect is belangrijk. U bent voor de opwekking van energie niet langer louter afhankelijk van fossiele energiebronnen, of kernenergie. Voor elke inwoner van Nederland is dit uitstekend nieuws. De voorraad fossiele brandstoffen is immers niet onuitputtelijk. Van bepaalde grondstoffen is het einde al in zicht. Zonnepanelen kopen is echter geen doordeweekse activiteit. U goed voorbereiden is de boodschap. Hieronder geven we u een overzicht van veelvoorkomende valkuilen en beginnersfouten. Zo kunt u voorkomen dat u voor onvoorziene omstandigheden komt te staan.

Zonnepanelen Beesel?

De beste prijzen en na-service bij Soloya.

Ga voor de aanschaf van zonnepanelen eerst langs bij de gemeente Beesel

De gemeente en andere regionale overheden kunnen u in meer dan een geval nuttige informatie verschaffen. De landelijke subsidie voor zonnepanelen bestaat niet langer. De gemeente en de provincie hebben in de plaats daarvan zelf regelingen uitgewerkt om burgers die een zonnepaneelinstallatie willen aanschaffen. Bijkomend kunt u bij de gemeente navragen of het in uw regio noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen. Dit is in de meeste gevallen niet zo, maar indien u in een monumentaal pand woont of uw straat deel uitmaakt van een beschermd stadsgezicht, kunnen de zaken anders liggen. De gemeente en de regionale overheid kunnen u daar meer informatie over geven. Enkel zo bent u zeker wat uw rechten zijn en wat kan en mag in uw buurt. Zo vermijdt u ook een ondoordachte aankoop waar u later nare gevolgen van kunt dragen.

De juiste zonnepanelen voor uw situatie

Zonnepanelen bestaan in alle maten, soorten en kleuren. Dit kon u al in een eerder artikel lezen. De juiste keuze maken is de boodschap. Is uw keuze niet de juiste? Dan loopt u kans dat uw installatie onvoldoende rendeert en dat u daardoor niet optimaal stroom kunt produceren. Uw persoonlijke situatie, of liever gezegd: die van uw dak, is zeer belangrijk. Bespreek dit met de leverancier en de installateur voor u een bestelling plaatst. In het algemeen komt het erop neer dat er drie soorten van regulier gebruikte zonnepanelen op de markt zijn:

Polykristallijn

 • Een rendement van 12 tot 16%
 • Gaat 25 jaar mee
 • Bij zwak licht, slechts beperkt verlies
 • Hoge temperaturen zorgen voor verlies
 • Geschikt voor grote daken en indirect licht

Monokristallijn

 • Een rendement van 14 tot 22%
 • Gaat 25 jaar mee
 • Minder productie bij zwak licht
 • Hoge temperaturen zorgen voor verlies
 • Geschikt voor alle daken
 • De huidige standaard voor alle grote merken

Amorf

 • Een rendement van 6 tot 10%
 • Gaat 25 jaar mee
 • Zeer beperkt verlies bij zwak licht
 • Zeer klein verlies bij hoge temperaturen
 • Geschikt voor grote daken en slechtere omstandigheden

Zonnepanelen in Beesel?

De beste prijzen en na-servcice bij Soloya.

Opbrengst zonnepanelen: aangeduid onder de beste omstandigheden!

Hoeveel zonnepanelen kunnen opbrengen vindt u in de productbeschrijving terug. Lees deze eerst door voor u tot een aankoop overgaat. De energieopbrengst wordt aangegeven in wattpiek. Hoe hoger het aantal wp ligt, hoe groter de opbrengst. Dit klinkt allemaal luid en duidelijk. Toch moet u er mee rekening houden dat de door de fabrikant opgegeven opbrengst meestal enkel kan worden behaald onder de meest gunstigste omstandigheden. Niet bij iedereen zijn de omstandigheden ideaal. De kans is groot dat in uw geval deze omgevingsfactoren niet aanwezig zijn. Zo is niet bij iedereen het dak gericht op het zuiden. Ook is er niet altijd sprake van de optimale hellingshoek van 35°. Het aantal uren dat de zon schijnt is een eerder onvoorspelbare factor. Mogelijk ligt uw dak voor een deel in een schaduwrijke omgeving. Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat uw zonnepaneelinstallatie niet helemaal tot haar recht komt. Bij de aankoop van een zonnepaneelsysteem is het belangrijk om te berekenen hoeveel energie u nodig hebt en hoeveel panelen u hiervoor dient aan te kopen. Ligt uw dak niet op de juiste richting? Dan is het nodig om meer elementen te kopen.

Probeer niet al uw energie uit zonnepanelen te halen

Alle kleine beetjes energie die u met uw zonnepaneelinstallatie opgewekt kunnen worden helpen. Het is mogelijk om alle energie die u in uw huishouden nodig heeft uit zonnepanelen te halen. De kans is groot dat u hiervoor een aanzienlijk bedrag dient te betalen. Er bestaan installaties van € 4000 tot € 6000 waarmee dit mogelijk is. Voor veel mensen is dit een grote som geld die ze niet ineens kunnen betalen. Als u dit bedrag onoverkomelijk vindt, dan kunt u nog altijd kiezen om gedeeltelijk de stroom die u nodig hebt te laten opwekken door een kleinere installatie. Zelfs als u maar 50% van uw energie zelf kunt opwekken, dan maakt u nog voldoende winst. Zo betaalt u slechts een halve energierekening. Indien er andere redenen zijn waarom u niet voor zonnepanelen kiest, zijn er eveneens mogelijkheden. Een aantal mensen is tegen zonnepaneelinstallaties omdat ze storend ogen. Indien u er ook zo over denkt, dan hebben we nieuws voor u. De panelen kunnen nu ook ingebouwd worden in muren, glas, in dakpannen en zelfs in gordijnen. Hou er wel rekening mee dat uw opbrengst dan lager ligt. Uiteraard is dit een valkuil, toch kunt u er voordeel uithalen. U kunt namelijk energie opwekken door de gordijnen dicht te doen. Een ander alternatief voor een dure installatie zijn mobiele zonnepanelen. Zulke installatie kunt u in de tuin plaatsen en door middel van een stopcontact gewoon stroom laten leveren. De prijs voor de aanschaf van zonnepaneelinstallatie hoeft geen valkuil te zijn. Er zijn betaalbare alternatieven waarmee u toch kunt bijdragen aan lagere rekeningen en een beter milieu.

Shutterstock114759

Zonnepanelen kopen in Beesel?

De beste prijzen en na-servcice bij Soloya.

Bij welke installateur zonnepanelen koop ik onderdelen?

Let op kwaliteitsnormen

Wanneer u zonnepanelen koopt, doet er goed aan om na te kijken of deze voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. Indien dit niet het geval is, mogen dergelijke installaties niet verkocht worden. U kan er van op aan dat alle goedgekeurde panelen aan de strengste normen voldoen. Er zijn geen kwalitatief ondermaatse zonnepanelen in de handel in Nederland. De sleutel tot een optimale energieopbrengst ligt dus in de handen van een vakbekwame installateur. Alleen de professionele installatie leidt tot het gewenste succes!

In Nederland bestaan verschillende organisaties die onderzoeken of de in Nederland verkochte zonnepanelen de Europese normen halen. De TÜV (Technischer Überwachungsverein) is een Duitse keuringsinstantie die ook in Nederland actief is. Meer nog, dit is in Nederland een organisatie met naam en faam. De TÜV gaat over kwaliteit, veiligheid, vertrouwen en een gezonde leefomgeving. Deze organisatie is een standaard op het gebied van certificering, inspectie, keuring, CE-keurmerken en ook voor opleidingen in dit vakgebied. Ook bij zonnepanelen vindt u vaak certificaten op de verpakking, in de gebruiksaanwijzing of in brochures van de producent. Dit is niet altijd het geval. Vaak gaat het over labels die op zich weliswaar aanduiden dat een product aan de Europese kwaliteitsnormen voldoet. Dit wil echter niet zeggen dat de kwaliteit hoogwaardiger zou zijn.

De Stichting Monitoring Zonnestroom en de Universiteit Utrecht voerde in de jaren 2014, 2015 en 2016 een grootschalig praktijkonderzoek uit. Hierbij werden duizenden Nederlandse zonnepaneelhouders bevraagd. Het besluit was dat de in Nederland geplaatste zonnepaneelinstallaties naar behoren werken. De onderzoekers verklaarden dat dit te danken is aan de, in de vergelijking met de beginjaren, sterk verbeterde kwaliteit van de panelen. Ook zijn installateurs steeds vaker goed geschoolde vakmensen. Zo krijgt u de garantie dat een installatie altijd optimaal is. Meer informatie hierover krijgt u op www.zonnestroomnl.nl.

Behalve dit onderzoek zijn er ook de bevindingen van De Consumentenbond. Deze bevatten eveneens nuttige informatie over de deugdelijkheid van zonnepanelen.

Ga na welke garanties u krijgt en van wie

Net omdat er zo veel labels en garantievormen in omloop zijn is het belangrijk om te weten waar deze vandaan komen. Biedt de leverancier de garantie? Is het de importeur of biedt de producent zelf garantie aan? Zo ja, dan is het belangrijk om te weten waar deze producent gevestigd is. In bepaalde gevallen kan dit in Nederland zijn. De kans is echter groot dat de fabrikant in het buitenland gevestigd is. In het slechtste geval gaat het over China of Japan. Stel dat uw omvormer of de panelen zelf het plotseling niet meer doen door een onvoorzien technisch probleem. Het is best mogelijk dat het bedrijf waar u de zonnepanelen koopt zelf geen garantie biedt. Dit is het geval als deze firma u verwijst naar de producent voor fabrieksgarantie. Ook in het geval dat uw leverancier zijn bedrijf heeft stopgezet, geldt de garantie van de producent. Sowieso is het in de praktijk onmogelijk om beroep te doen op een bedrijf in China voor uw garantie.

Kies een vakbekwame installateur werkzaam in Beesel zoals Soloya.

Omdat zonnepanelen zeer populair zijn, zijn er vele installateurs actief. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een firma dat echte vaklui in dienst heeft. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat er wat fout loopt. Voorbeelden hiervan zijn een tekort aan ballast bij installaties op platte daken. Ook de stekkerverbindingen moeten zeer goed afgedekt worden. Zoniet loopt u kans op corrosie en kan stroomverlies optreden. Als een installateur onvoldoende is opgeleid, kan het zijn dat een installatie slecht wordt afgewerkt. Dit is niet alleen belangrijk voor de panelen, maar ook voor de omvormers. Deze moeten altijd in een daarvoor geschikte ruimte worden geplaatst. Zo’n plek moet voldoende ruim zijn, en niet te vochtig of te warm. Als de ruimte te warm wordt, kan dit tot brand leiden. Dit komt meestal voor bij in een dak geïntegreerde panelen. Ook de keuze van omvormer is zeer belangrijk. Deze moet compatibel zijn met de panelen.

U merkt het: er komt heel wat kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Niet alleen de panelen zijn van belang, maar ook het vakmanschap van de installateur. Reken daarom op een pv installateur met meer dan 15 jaar bewezen vakbekwaamheid met het  plaatsen van zonnepanelen en omvormers.

Shutterstock659842
RESCERT installateur Soloya

Soloya heeft een Belgische erkenning als gecertificeerde installateur. Bij ons heeft u dus de garantie op een vakbekwame installateur zonnepanelen te Beesel.

Zonnepanelen aanschaffen te Beesel?

De beste prijzen en na-servcice bij Soloya.

Zonnepanelen kopen aan de beste prijs/kwaliteit?

Dé Beste Prijzen En Na-Service Bij Soloya!

Beste zonnepanelen merken

Solar Edge omvormers

Longi

REC Zonnepanelen

LG Zonnepanelen

QCELLS Zonnepanelen

SMA Omvormers